Tuinstudio


      

 

Een natuurlijke omgeving als decor
Tuinstudio verzorgt persoonlijke en zakelijke portret- en reportagefotografie buiten. Als analoog kunst- en documentair fotografe bied ik tevens digitaal werk aan. Ik benader de samenhang tussen mens en omgeving; natuur en maatschappij. Met bijvoorbeeld dynamiek tussen mensen in een organisatie of bedrijf, die een (ecologisch) bouwontwerp uit de grond laten rijzen.

Een tuin staat symbool voor vrijheid, beweging, kleur en fantasievolle mogelijkheden in een begrensde  ruimte. Als maker put ik inspiratie uit mijn Amsterdamse stadstuin en mijn studio bevindt zich in een serre.

Monumentale momenten
We maken gebruik van natuurlijk daglicht. Het zien van buitenlucht, de geuren van het seizoen of het beleven van architectuur, hebben invloed op de houding. De blik opent zich van binnen naar buiten: model – fotograaf – omgeving als 3-eenheid. Ik ben geen fotograaf die u laat poseren voor ‘de camera’, maar vraag u om uw gezicht te laten zien gedurende de interactie. Kinderen en volwassenen omarmen mijn aanwezigheid speels en ontspannen. Fotografie kan mooi maar ook eye-openend zijn. Ik benader onderwerpen positief – niet cheesy. Een goede foto mag gevoelig en puur zijn.

In de stad zijn locaties zoals een park of terras. En daarbuiten is het groen nog rijker! Denk aan:
– Portret bij een botanische tuin, fontein, glazen entree of duurzame boerderij
– Teambuilding cq art shoot in binnentuin met restpapier of kantoormaterialen
– Wonderlijke familiefoto in het strandzand/duinpan op een zomernamiddag
– Babyportret op zwart-wit MF film met verse wilde bloesemtakken

   

Staat u open voor een artistiek portret of woesteerlijke reportage?
Na een gesprek, maak ik een opzet met offerte. Indien u akkoord gaat plannen we een dag en werkwijze (analoog en/of digitaal). U ontvangt na de shoot Fotolab-contactsheets of een selectie digitale beelden waar we een keuze uit maken. Foto’s worden netjes afgewerkt en bezorgd of aangeleverd via (aangetekende) post, mail, cd of wetransfer.

Betrokken maatwerk – out of the box/into the woods
Ik werk voor diverse partijen; niet links of rechts, groot of klein, maar menselijk en recht door zee. Interculturele onderwerpen benader ik als vanzelf opbouwend. Ik benader het vuur van de ziel in de mens, trouw aan diepere waarden en waarheidsgetrouw in het moment.

De fotografie op tuinstudio.com komt net als mijn kunstfotografie, met oog voor natuurlijke materialen en verhoudingen tot stand. Ik ben geboren in een ondernemersgezin met dagelijkse managementtaal aan tafel, maar ben en blijf een ‘kunstenaar’ die u boekt. Wat het samenwerken buiten authentiek maakt… en houdt! Uw wensen, karakter en verschijning inspireren mij. Wist u al dat uw (analoge) print als exclusieve investering meer waard kan worden?

Waarom liefst analoog?
Monumentale momenten worden door mij verbeeld als een bouwwerk in de tijd; ik zoek naar de connectie en magie in het moment. Ik bied het liefst analoge kwaliteitsfotografie door tastbaar en creatief te werken, zonder tussentijds op een digitaal schermpje te kijken of het resultaat al ‘af’ of ‘goed’ is; de foto is in wording. Veel fotografen zouden graag meer analoog werken… Het artistieke proces is gebaat bij fysieke materialen en op basis van overzichtsvellen van het Fotolab kunt u zelfs vele jaren na dato nog een nabestelling plaatsen. Het maken van een foto is als een dans, het klikgeluid van een analoge camera als poezie.
Natuurlijk werk ik ook digitaal, veelal voor reportages of snel af te leveren werk. U kunt mij boeken zoals u zelf het liefste wilt!

U boekt mij vanaf  €220 – sessie incl. aantal digitale bestanden/scans/print
Informatie en specificaties: bel/mail om uw vraag voor te leggen aan Mathilde

www.tuinstudio.com
FB pagina

Mathilde Evaline Jansen